Ukončení sezóny 2005/2006

Návrh uspořádat podobnou akci se asi před měsícem u Medvídka setkal s velkým ohlasem. Já jsem tedy všechno naplánoval, rozdal pozvánky. Jak se blížil termín akce, stále víc a víc lidí se omlouvalo, že nemůže přijet. Ještě v úterý to vypadalo, že budem muset koupit velkou bečku, v sobotu jsme ale málem nevěděli, kdo to vypije.

Odjezd pro zájemce na kole byl v sobotu před polednem. Jel jsem jenom já, Tomáš Riedl a Jana Pavlíčková. Asi 50km dlouhou trasu jsem naplánoval přes Tesák, Troják, Držkovou až na Rusavu. Cestou jsme lehce odpočinuli na Říce a na Tesáku, a na Trojáku jsme trochu pojedli. Na chatu jsme dorazili před 4. hodinou. Okoupali jsme se a narazili jsme bečku. Préza vytáhl gril a my jsme čekali, kdy dorazí zbytek. Jirka Perutka byl touto akcí nejvíc nadšený a pak musel kamsi jet. Petr Večerka taky vyměkl a jen se přijel na chvilku podívat. Že nepřijede Dita, i když to slíbila, to nám bylo hned jasné, ale nejvíc nás zklamal Aleš, který nás ještě odpoledne ujišťoval, že jistě dorazí. Další účastnicí byla Vendy. Honza Říha s Peťou přijel až kolem sedmé a dřív, než si stačil dát pivo, nám oznámil, že musí jet večer zpátky do Olomouce. Ještě se na nás přišla podívat Šárka s bráchou Mirou (Obědářem).

Préza tedy griloval vepřové stejky, náležitě jsme to zapíjeli přerovskou jedenáctkou a večer jsme pojídali skoro všechno :-) Pivo nám naštěstí došlo asi o půlnoci. Naštěstí – protože velkou část bečky jsem vypil já s Prézou a s Tomem. Možná, kdyby nám s tím Jana s Vendy víc pomohly, nemuselo mi být dneska tak špatně :-) Ještě na dobrou noc se začal rozlívat Fernet s tonicem, ale to už do mě vůbec neteklo :-/

V neděli ráno jsem tak různě polehával a pospával. Vendy, préza, ségra a Jana hráli pétanque. Tomáš s Janou potom před obědem odjeli a Vendy jela autobusem asi v jednu.

Pařilo se dobře, akorát by to byla větší sranda, kdyby přijeli všichni, kteří to slibovali.