1. kolo KP, Bohumín; 1. kolo II.ligy, Přerov

První listopadovou sobotu byly zahájeny soutěže družstev. Naše družstva „A“ a „B“ startují v II. celostátní lize – skupině východ, družstvo „C“ v Krajském přeboru družstev.

Družstva „A“ a „B“ hráli v Přerově v Badminton Aréně. V prvním zápase se tyto družstva spolu střetly. Již od květnové kvalifikace jsme věděli, že to bude velmi napínavé a prestižní utkání. Nejednou béčko hecovalo áčko, že vzájemný zápas prohraje. Stalo se to, co si kapitán áčka Honza Říha nepřipouštěl. Béčko, které ještě loni hrálo v KP porazilo dvouletého účastníka I. ligy. Konečný výsledek SK Badminton Přerov „B“ – SK Badminton Přerov „A“ byl 5:3. Cenný byl výsledek Jany Pavlíčkové, která ve dvouhře porazila Petru Hlavačkovou. Áčko bylo silnější pouze v první dvouhře, kde Honza Říha porazil Michala Böhma, a ve druhé čtyřhře. Čtyřhru žen béčko skrečovalo.

V dalším zápase hrálo áčko proti družstvu BK Tatra Kopřivnice. Áčko prohrálo 1:7, kde ve dvouhře bodoval poouze Honza Říha. Béčko mělo za soupeře TJ Orlová – Lutyně. Vyrovnaný zápas skončil remízou 4:4. Důležitý bod uhrál Michal Böhm, když porazil svého velkého rivala Ploška.

Družstvo „C“ hrálo v Bohumíně. Našim prvním soupeřem bylo BK Ostrava. Zápas měl začít v 11 hodin, na kurt jsme se ale dostali o dvě hodiny pozděj. Vyhráli jsme 6:2, když bod ztratil Aleš Kubín v první dvouhře a já ve druhé dvouhře.

Druhý zápas proti BK Kopřivnice byl větším dramatem. První set mixu vypadal jako hotová věc, Jana Rudolfová s tomem Riedlem hráli jako o život, jenže pak se štěstí otočilo a na tři sety jsme ztratili první bod. Jako dobrá volba se ukázala deblová sestava Pavelka-Herzog, kteří bez větších problémů vyrovnali na 1:1. Ve druhé čtyřhře se nedařily koncovky dvojici Perutka-Večerka. Ti prohráli na tři sety. Jana Rudolfová s Lenkou Suchánkovou vyhráli ženskou čtyřhru a Lenka bodovala ještě ve dvouhře.

Nejdramatičtější byla první dvouhra, kde na tři sety vyhrál Aleš Kubín. Aleš mohl ukončit hru už ve druhém setu za stavu 14:4, jenže se mu podařilo set ztratit. Nakonec jsme si remízu 4:4 uhlídali. Akorát je škoda, že se nám nepodařilo uhrát vítězný bod v mixu nebo ve druhé čtyřhře. Uvidíme, jak se céčku povede ve druhém kole, které se hraje 10. prosince v Ostravě.